Звіти

«Хамерман Знищує Віруси»: Прийшов. Побачив. «Окуїв».

Філ Пухарєв
Філ Пухарєв

Latest posts by Філ Пухарєв (see all)

  • Respublica-дайджест. Квітень - 03/05/2016
  • Музика без кордонів. Презентація альбому Tatterium Усеїна Бекірова - 26/04/2016
  • Олександра Гайворонська (проект «Як звучить Україна», «Українська Правда»): «Це більше, ніж хіпстерський плейлист» - 19/04/2016

«Іди і дивись!». Цього разу «назвою для корабля» гурту «Хамерман Знищує Віруси» став заклик. У вересні «ХЗВ» презентували на «Гогольфесті» велику абсурдистську рок-оперу «Рожевий бутон» за мотивами біблійної історії про Каїна та Авеля. Тож перед новим концертним шоу формації виник передбачуваний сумнів: а чи буде що показувати після такого? Як би там не було, 21 листопада на сцені MonteRay Live Stage Альберт Цукренко і Володимир Пахолюк, як завше, виглядали майстрами саме розмовного жанру.

Хамерман Знищує Віруси, Київ, 21 листопада 2015 року

Говорили справді багато і «за жизнь». Дві години — як один великий музичний перекур, на якому пісні випалюються цілими тематичними блоками. «Базисом і надстройкою» концерту «Хамерманів» став їхній останній на сьогодні концептуальний альбом-аудіоп’єса «Куй!» (2010), хоч його і розріджували речі часів більш раннього творчого безладу (один із перших хітів «Україна — це ми!», випадково припала на Помаранчеву революцію сублімація «Єбатца хочетца як волку», особливо актуальний нині мілітарі-бойовик «Универсальные солдаты») або й зовсім позарелізові майданчикові композиції на кшталт шкварчливого «Ізотопа» на біс.

Хамерман Знищує Віруси, Київ, 21 листопада 2015 року

У фірмовому колективному балагані серед трек-листа «ХЗВ» змогли порозчищати стежки і для сольних виходів: Альберт розкривав найпотаємніші сексуальні забаганки за Фрейдом, а Вова зайшовся криком безробітної душі про колишні трудові будні в модному глянці.

Також, як і було обіцяно, музиканти подражнили публіку фрагментами з того ж таки «Рожевого бутона», запросивши на сцену вокалістку Тетяну Неістову та бас-гітариста Олександра Піпу (екс-«ВВ», @Tracktor). У цей час голомоза танцівниця Марія знову видерлася на сцену і знову потрапила в облогу суворого охоронця. Гумору «монтереєвські вартові», на жаль, не зрозуміли — довелося просити повернути дівчину до зали усім натовпом.

Тож перечепитися поглядом на «Іди і дивись!» теж було за що. Із перших же хвилин появи Цукренка та Пахолюка на сцені в очі впадали їхні помаранчево-чорні одежі, які могли підштовхнути до широкого асоціативного ряду володарів особливо бурхливої фантазії. У «Хамермана Знищує Віруси» на це своє пояснення: костюми не встигли своєчасно «продати Ющенку», а зараз їхні кольори здатні потішити прихильників донецького «Шахтаря». Та найбільша візуальна фішка концерту — люди в масках Віталія Кличка, які відгукнулися на відео-запрошення Альберта та Володимира. Переобраний мер Києва так і не з’явився на рандеву, але музиканти охоче підтримали флешмоб піснею «Хуліганська», спровокувавши «псевдокличків» до слему під сценою.

Хамерман Знищує Віруси, Київ, 21 листопада 2015 року

Шоу «Іди і дивись!» стало для «Хамерман Знищує Віруси» таким собі концертним брейком. Після масштабної театральної постановки із силою-силенною учасників цим несамовитим фрікам захотілося старого-доброго невимушеного перформансу в більш скромному складі. Поки «ХЗВ» грали, співали і казилися, зі сцени на глядачів дивилися «посмертні маски» фронтменів. Як і ці двоє, люди поверталися з «Іди і дивись!» із єдиним виразом на обличчях — класичними усмішками ідіотів. Тривкими і щасливими.

Дивіться більше фото в галереї:

Хамерман Знищує Віруси (21.11.15, MonteRay Live Stage)

Фото — Максим Пчелов

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Теги Київ Хамерман Знищує Віруси ХЗВ
ВпередNeural Clan розкриють найбільший секрет Всесвіту
Коментарі (1)

    Відповісти

    Ваш email не буде розголошено. Обов'язкові поля позначені *


    Copyright © 2015 Muzmapa. All RIGHTS RESERVED.